Starta ett solenergiprojekt

Ska vi lyckas uppnå FNs miljömål och förhindra en klimatkatastrof är det av avgörande betydelse att vi är många människor som engagerar oss i arbetet med solenergi. Vill du starta ett solenergiprojekt? Hör av dig till oss! 

Klimatkatastrofen hänger över oss. I FN talar man om att vi bara har tre år på oss. Det går inte att vänta längre. Vi måste börja nu.

FN vill att vi startar nu 

FNs klimatmål innebär bland annat att alla länder ska vidta omedelbara åtgärder för att bekämpa klimatförändring och dess påverkan.

Du kan göra skillnad. Det handlar om ditt initiativ. Vi på solenergiprojekt i samverkan hjälper till. Vi organiserar människor som vill vara solcellspionjärer och genomföra ett lokalt projekt i sin by eller stad eller som vill koordinera ett gruppinköp av solpaneler på sin gata. Det kan också t ex handla om ett litet miniprojekt med inspirationsföreläsningar i ditt område.

Solpaneler gör skillnad 

Solpaneler ger en bättre miljö och ett bättre klimat.

Var med du också 

Var med och skapa en rörelse för att förnya det svenska och europeiska energisystemet. Vi gör det enkelt att hålla i och driva ett solenergiprojekt. Vi hjälper till att organisera projektet och vi hjälper till med leverantörer och teknik.

Vi vänder oss till villaägare, t ex pensionärer, barnfamiljer och till dem som vill bli samarbetspartners. Vi vänder oss också till stora grupper som t ex lantbruk, bostadsrättsföreningar och byggare.

Var först med att göra skillnad 

Vill du starta ett solenergiprojekt? Hör av dig! Vi hjälper dig!

Pågående projekt

Vi organiserar projekt på olika håll runt om i Sverige. Vi har lokala projekt i Bromma, Hudiksvall, Helsingborg, Köping och Uppsala.

Solcellsambassadör 

Vill du vara solcellsambassadör? Skulle du vilja jobba på deltid med ett solenergiprojekt på din ort? Vill du starta ett projekt? Ring eller mejla till Jonas Nordström, nationellt ansvarig för Solenergiprojekt i samverkan.