Uppsala Solenergiprojekt

Uppsala solenergiprojekt drivs och samordnas av Jonas Nordström som hjälpt över 350 villaägare att satsa på solpaneler. 
– Det är fantastiskt roligt att hjälpa människor att investera i solcellsanläggningar, säger Jonas. 

Jonas Nordström har arbetat med Uppsala Solenergiprojekt i några år nu men han tröttnar inte. Han är en sann eldsjäl som brinner för den potential som finns i solelen.

– Jag trivs verkligen med att arbeta för en bättre miljö och ett bättre klimat på detta sätt. Det är praktiskt miljöarbete att öka insikten om den enorma kraft solenergin är och få människor intresserade och villiga att investera i och tjäna pengar på solelen, säger Jonas. Under 2018 har flera hört av sig till mig och vill jobba på samma sätt, det är kul och viktigt att det sprider sig!

Marielund och Gunsta

Truls Busch, bosatt i Marielund, kontaktade Jonas under våren 2018 och ville dra igång ett projekt. Det blev så lyckat att han nu jobbar vidare med Uppsala Solenergiprojekt. Kontakta gärna Truls på: 0708-161718 eller truls@solenergiprojekt.se.

Gamla Uppsala

I Gamla Uppsala installerade Pär Råghall på solpaneler redan under 2017. Pär är 65 år och ville satsa en del av sin tid på att sprida de positiva erfarenheterna av att ha solceller på taket och är numera kontaktperson för Gamla Uppsala området. Han har bistått flera villaägare med installationer, bla Christer Eriksson på Tors Väg 14. Kontakta gärna Pär på:  par.raghall@gmail.com.

Gruppinköp av solpaneler 

Gruppinköp av solpaneler är något som Jonas arbetar mycket intensivt med.

– Ja, det sänker priserna. Samtidigt blir det också så mycket roligare när man är ett antal personer som köper tillsammans. Man utbyter idéer och lär sig tillsammans, säger Jonas.

Jonas Nordström är förutom att vara samordnare för Uppsala Solenergiprojekt även nationellt ansvarig för SolenergiProjekt.se.

Tidningsartiklar

– Projektet har rönt ganska stort intresse, säger Jonas, vi har fått en hel del publicitet.

Några exempel: ”Han utmanar alla att bli solcellsägare”, så rubriceras en artikel i Ny teknik där Jonas medverkar och berättar om hur han skapade Sveriges mest (troligen) solcellstätaste gata. ”Det våras för solelen i Uppsala” så rubriceras en artikel i Uppsala Nya Tidning som beskriver hur Jonas hjälpt Jan Ekholms och Kristina Schüldt Ekholm att bygga solpaneler. Den 29 juli 2017 deltog Jonas i P4 och talade om Uppsala Solenergiprojekt.

Sveriges solcellstätaste gata 

Bilden visar Skrindvägen, Sveriges kanske solcellstätaste gata. Här har villaägarna genomfört gruppköp med hjälp av Jonas Nordström.

Gå vidare – kontakt 

Är du intresserad av solpaneler i Uppsala? Besök gärna Uppsala Solenergiprojekts webbplats och Facebookgrupp. 

Kontakta oss som jobbar med Uppsala Solenergiprojekt.

Jonas Nordström: Samordnare och energikonsult. 0703-161701 eller uppsalasol@gmail.com.

Truls Busch: Projektledare och energikonsult, 0708-161718 eller truls@solenergiprojekt.se.

Pär Råghall: Projektledare och energikonsult Gamla Uppsala, par.raghall@gmail.com.