Solpaneler i Köping

– Det finns en väldig potential att bygga solpaneler i Köping, säger David Rutström, som samordnar verksamheten.

Det finns från kommunen sida en uttalad positiv syn på solpaneler och det skrivs en hel del om vikten av solenergi på deras webbplats.

Behövs inget bygglov

I Köpings kommun behövs inget bygglov för att montera solpaneler i takets vinkel, förutsatt naturligtvis att huset inte är K-märkt. Om man däremot behöver montera dem i en annan vinkel än takets, då kan det behövas bygglov.

– Detta underlättar avsevärt arbetet med solpaneler eftersom det innebär mindre krångel och att projekt kan genomföras i rask takt. Det blir så mycket enklare helt enkelt, säger David Rutström.

Goda förutsättningar att tjäna bra 

Molnigt på bilden, men faktum är att många i Köpings kommun har goda förutsättningar att tjäna riktigt bra på solcellsanläggningar.

Minskade koldioxidutsläpp

Köpings kommun har en hel del bra information om betydelsen av solenergi på deras webbplats. Bland annat skriver kommunen: ”Solel som energikälla är i det närmaste utsläppsfritt. En medelstor solcellsanläggning på cirka 15 kvadratmeter producerar årligen cirka 2 000 kilowattimmar. Om vi antar att denna anläggning fungerar under 30 år har vi minskat utsläppen med 7,5 ton koldioxid.”

Gruppinköp 

I Köping och Kolsva finns det goda förutsättningar att genomföra gruppinköp av solpaneler för att på så sätt få en bra rabatt på sina anläggningar.

– Rabatten kan ju bli så stor som 10 – 15 procent på solcellsanläggningarna. Det är en hel del pengar, säger David.

Möten i september och oktober

David Rutström säger att han planerar att arrangera möten om solpaneler i både Köping och Kolsva.

– Här finns goda förutsättningar att bygga bra solcellsanläggningar som ger mycket el och fina vinster. Det torde finnas många intresserade, så jag tror mötena kommer att vara välbesökta, säger David.

David Rutström samordnar verksamheten i Köping och Kolsva.

Gå vidare 

Är du intresserad av solpaneler i Köping eller Kolsva? 
Kontakta David Rutström, som är samordnare för verksamheten. Han  nås på tfn 070-543  88  84 och har mejl david@mimedia.se