Järfälla Solenergiprojekt

Nu under hösten 2018 kommer Solenergiprojekt.se att genomföra Etapp 2 av Järfälla Solenergiprojekt – där husägare och företag nu kommer erbjudas att gå med i nästa gruppinköp!

Visste du att ditt tak kan producera el åt dig utan kostnad? Kom och lyssna på våra informationsmöten om hur du kan sänka dina elkostnader samtidigt som du gör planeten en tjänst.

Carl Planthaber är ansvarig för Järfälla Solenergiprojekt och har två års erfarenhet av att hjälpa villa- och radhusägare att sätta upp solpaneler på sina tak.

– Under Etapp 1 av Järfälla Solenergiprojekt så var det stort intresse och vi har nu genomfört ett 15 tal installationer (se bilder nedan).

– I Uppsala, där jag jobbade tidigare, hjälpte vi bara under förra året över 100 fastighetsägare att bli självförsörjande på el. De flesta blir ju glatt överraskade när man berättar att överskottselen som du producerar på dagen, säljs direkt till elbolaget och ger dig en kredit som du tar av på natten, när solen inte lyser.

Kontakta Carl Planthaber, projektledare, för info om nästa möte eller för ett hembesök. carl@solenergiprojekt.se, 0707-823506.

Nedan en bild av Skrindvägen i södra Uppsala – utsedd till Sveriges solcellstätaste stad i NyTeknik år 2017. 50% av villaägarna på den här gatan har solceller!

Skrindvägen i Uppsala - här startade entreprenören och eldsjälen Jonas Nordström Uppsala Solenergiprojekt år 2015 redan
Skrindvägen i Uppsala – här startade entreprenören och eldsjälen Jonas Nordström Uppsala Solenergiprojekt år 2015 redan

I Järfälla finns stora möjligheter för solel. Det finns mängder med villor som är eluppvärmda och ligger i områden med relativt sett lite träd som kan skugga.

God förankring i Järfälla redan

SolenergiProjekt.se har redan gjort flera installationer i Järfälla.

– Vi kan genom de installationer som redan gjorts utvärdera förutsättningarna för flera olika hus redan, säger Jonas Nordström som på inbjudan av en samfällighetsföreningen stod bakom några installationer våren 2017.

Huset nedan satte upp 29 paneler och kommer producera 8000 kWh per år och spara minst 8000 kr/år på elräkningen. Investeringen låg på ca 100.000 kr efter solcellsbidrag från Länsstyrelsen. Det är svårt att hitta en annan investering som ger 8% avkastning!

”Det känns spännande att få en egen el-produktion. Det är en bra framtidsinvestering, på väg mot ett fossilfritt samhälle.” Anders, Solcellspionjär, Viksjö
”Det känns spännande att få en egen el-produktion. Det är en bra framtidsinvestering, på väg mot ett fossilfritt samhälle.”
Anders, Solcellspionjär, Viksjö

 

Professionell partner i Solcellsproffsen AB

Svenska Solcellsproffsen AB, som garanterar en högkvalitativ lösning och sköter inköp och materialval, finns sedan flera år tillbaks i Kallhäll. I en ung bransch har de varit med länge och är djupt insatta både i den svenska och europeiska marknaden.

– Alla som hoppar på projektet kommer erbjudas en kostnadsfri energianalys av huset där vi går in och ser vilka åtgärder som behövs för att minska enrgisvinnet i fastigheten. Det finns många effektiva åtgärder som gör att du kan spara el. Det här är viktigt att titta på detta så att man inte lägger ut pengar på för många solpaneler, förklarar Carl.

Många hus med perfekta tak för solceller i Järfälla

Ingen avgift för bygglov för solceller from januari 2018!

Det är också kul att Järfälla kommun satsar på solpaneler. Man planerar t.ex. installation på flera skolor i kommunen. Det behövs inte heller något bygglov, så länge placeringen av solpanelerna inte förändrar husets eller områdets karaktär väsentligt. From Januari 2018 tas heller inte någon avgift ut om du ändå behöver ansöka om bygglov för solceller!

– Det är schysst av kommunen att skippa avgiften för bygglov, säger Carl. Vi är dessutom experter på bygglovsansökningar för solceller så alla som går med i projektet behöver inte göra någonting – vi sköter hela bygglovsansökan. Dessutom fixar vi alla andra blanketter kring solcellsbidrag, elcertifikat m.m.

Har du frågor? Vill du göra en intresseanmälan?

Kontakta Carl Planthaber, som är projektansvarig för satsningen i Järfälla. Han nås på tfn 070-782 35 06 och har e-post carl@solenergiprojekt.se