Hisingen Solenergiprojekt

Daniel Nilsson startade Hisingen Solenergiprojekt. 
– Det känns kul och meningsfullt att dra igång ett projekt i Göteborg. Vi har mycket sol och massor av tak där energin går till spillo idag, säger han. 

Daniel läste en artikel i Ny Teknik i våras där Jonas Nordströms pionjärsarbete i Uppsala beskrevs. Nu har projektet i Uppsala rullat på i två år och man har hjälpt över 200 hus att skaffa solpaneler. Detta inspirerade Daniel till att kontakta Jonas för att diskutera ett samarbete.

– Jag är själv uppvuxen på Hisingen och när jag gick runt i området såg jag väldigt få hus med solceller. Det känns helt orimligt att vi inte har kommit längre här i Göteborg, säger han.

Miljö och ekonomi

I Uppsala så arrangerar man informationsmöten där man bla diskuterar den betydelse solpaneler har för miljön, vilka ekonomiska vinster det går att göra samt alla de fördelar som finns med gruppinköp av solpaneler.

– Jag har läst en intervju med en av dem som har  investerat i solpaneler i Uppsala. Han  är väldigt nöjd och glad över sin solcellsanläggning, säger Daniel.

Viktigt att kunna samverka

 Jonas Nordström tillsammans med Michael Jester i Uppsala, vars solcellsinstallation blev klar i september. Han är mycket nöjd med att sparar ca  14000 kr/år på sin elräkning. 

– Det är viktigt att komma ut med information och få samtala med dem som är intresserade. Många vet att solpaneler är bra för miljön men känner inte till vilken bra ekonomisk investering det också är, berättar Jonas Nordström, initiativtagare till Solenergiprojekt.se. Det blir roligare och billigare att satsa på det här i samverkan mellan fastighetsägare. Vi är verkligen glada över att Daniel Nilsson nu drar igång ett projekt i Göteborgs-regionen.

Daniel Nilsson är projektansvarig för Hisingen Solenergiprojekt.

Informationsmöten på Hisingen

Daniel var med och organiserade två informationsmöten på Hisingen i oktober 2017. Därefter gick ca 10 hushåll ihop och gjorden en grupp-beställning. Nu fortsätter vi! Är du också intresserad? Kontakta oss på SolenergiProjekt.se. 

Det kom många intresserade villaägare på mötena – det är många som tänker på att använda solenergin, men har ändå svårt att komma till skott. Det är några krångliga steg som man måste förbi och hela idéen med Hisingen SolenergiProjekt är att hjälpa till med allt det krångliga så att man som villaägare slipper det.

 

Gå vidare 

Är du intresserad av solpaneler på Hisingen? Besök gärna Hisingen Solenergiprojekts Facebooksida.  Eller kontakta Jonas Nordström som är projektansvarig för SolenergiProjekt.se. Han nås på tfn 0703-161701 och har mej jonas.nordstrom@solenergiprojekt.se .