Enköping Solenergiprojekt

Krafttag för klimatet – solceller på taket, en lönsam och miljövänlig investering

– Solceller på taket är ett bra sätt att minska vår klimatpåverkan och samtidigt få grön el som är lönsam och som minskar ditt beroende av de stora elbolagen. Intresset för solceller har ökat enormt i takt med att priset har minskat med 80 % sedan 2010, säger Ralf Timmerman på Klimatprojekt i Mälardalen, huvudansvarig för solenergiprojekten i Västerås, Sala, Heby och Enköping.

Välkommen till våra infomöten 2019

– 2018 genomförde vi våra första gruppinköp av solceller runtom i Enköpings kommun. Det blev en stor succé med nästan 40 deltagare, berättar Ralf. År 2019 kommer vi återigen att anordna kostnadsfria informationsmöten för allmänheten och företag där du kan lära dig allt om solceller.

Våra aktuella informationsmöten listas ner här. Listan uppdateras löpande med nya mötestillfällen så snart tider och platser är bokade.

Vi genomför även anpassade infomöten för t.ex. bostadsrättsföreningar, grupper av lantbrukare eller företagare, medlemmar i idrottsföreningar, m.m. Ta gärna kontakt med oss, så bokar vi ett alldeles eget möte för er.

  • Enköping: onsdag 27 februari kl 19.00 – 20.30, Entréskolan, Sankt Larsgatan 2C
  • Grillby: torsdag 7 mars kl 19.00 – 20.30, Nordiahallen, IK Nordia klubblokal
  • Hummelsta: måndag 11 mars kl 19.00 – 20.30, Hummelstaskolan

Anmäl dig gärna till ralf@klimatprojekt.se så kan vi planera lokalen och fikat.  Du är lika välkommen utan föranmälan. Kan du inte komma så boka ett kostnadsfritt hembesök. Deltagande förpliktar inte till köp.

Fler tider och platser publiceras här så snart de är bokade. Under tiden kan du boka ett kostnadsfritt hembesök genom att anmäla ditt intresse här.

På mötet svara vi på alla dina frågor:

  • Hur fungerar egentligen solceller? Och på vintern?
  • Vad kostar de, och vad tjänar man på kort och lång sikt?
  • Hur mycket CO2 sparar du?
  • Vad ingår i vårt erbjudande?
  • Hur ser installationsprocessen ut?
  • Vad behöver du som köpare göra?
  • Vilka referenser har vi?

Varmt välkomna!

Varför investera i solceller?

– Det är viktigt att komma ut med information och få samtala med dem som är intresserade. Många vet att solpaneler är bra för miljön men känner inte till vilken bra ekonomisk investering det också är, berättar Jonas Nordström, initiativtagare till Solenergiprojekt.se.

Sol-el är i det närmaste utsläppsfri. En solcellsanläggning på 60 kvadratmeter producerar 10 000 kilowattimmar per år. Under solcellernas livslängd på 40 år minskar den koldioxidutsläppen med 40 ton (jämfört med dagens nordiska energimix). Dagens solcellspaneler fungerar på nästan alla tak, även mot öst och väst, det behöver inte alls vara rakt mot söder.

Solcellernas verkningsgrad. Bild från Jämtkrafts guide om verkningsgrad.

Klimatförändringarna är en direkt konsekvens av vår västerländska livsstil. Ju rikare, ju mer koldioxidutsläpp. Här i Sverige ligger vi i topp-10 när det kommer till störst ekologiskt fotavtryck. Merparten av våra utsläpp härrör från de val vi gör i vardagen när vi förflyttar oss, handlar mat och köper saker. Men det finns mycket vi kan göra för att minska vår klimatpåverkan, och vi är övertygade om att vi tillsammans kan vända trenden.

Boka en kostnadsfri solcellsanalys av ditt hus:

Ralf Timmerman
ralf@klimatprojekt.se
073-234 43 36
eller anmäl ditt intresse här

”Vi erbjuder skräddarsydda solcellslösningar till priser som tål att jämföras. Många blir överraskade över hur enkelt och lönsamt det är. Vår personliga service från ax till limpa uppskattas av alla.”

Gå vidare

Är du intresserad av solceller på ditt tak? Kom till ett infomöte, kontakta Ralf  (kontaktuppgifter, se ovan) eller ANMÄL DITT INTRESSE HÄR.