Gruppinköp av solpaneler

Att delta i gruppinköp av solpaneler är både roligt och gör att du får ett bättre pris på din anläggning. Det blir helt enkelt billigare för alla som är med i ett gruppinköp av solpaneler eftersom man gör ett större samordnat inköp och på så sätt får ner priset. 

Vi hjälper till att organisera gruppinköp av solpaneler i samverkan med grannarna i ett villaområde. Jonas Nordström, som är ansvarig för Solenergiprojekt i samverkan, har samordnat inköp av solpaneler till hundratals villor. Till exempel är villaområdet där han bor det mest solpanelstäta området i hela Sverige. Läs gärna artikeln ”Storsatsning på solel i Valsätra” i Uppsalatidningen som handlar om hur Jonas och ett stort antal andra villaägare i Valsätra gjorde gruppinköp av solpaneler och på så sätt fick bra rabatter på sina anläggningar.

Vi organiserar gruppinköp 

Stora satsningar har gjorts  i Uppsala. Vi har nu utvidgat verksamheten och organiserar gruppinköp runt om i hela Sverige. Det pågår också lokala projekt i Bromma, Helsingborg, Hudiksvall, Köping och Uppsala.

Många villor med solpaneler

Bilden visar en gata med flera hus med solpaneler. Här har villaägarna genomfört gruppinköp med hjälp av Jonas Nordström.

Driftsäkra solpaneler

Vi samordnar gruppinköp av driftsäkra solpaneler och tillhörande komponenter.  Gruppinköpen inkluderar kompletta paketlösningar som inkluderar allt: från att sätta skruven i första panelen till att städa undan emballagen.

Vi ordnar med alla blanketter

När vi samordnar gruppinköp så ordnar vi också med alla blanketterna.

Vi sköter också allt arbete med blanketter, kontakt med leverantörer med mera  så att du ska slippa problem och krångel och snabbt få möjlighet att börja njuta av miljövänlig och billig elproduktion. Målet är att göra det enkelt för alla som deltar i gruppinköpet. Dennis Larsson och Emma Håkansson  deltog i ett gruppinköp av solpaneler i Valsätra i Uppsala och de är mycket nöjda med sin investering. Vi har gjort en intervju med Dennis och den återfinns i sin helhet i Projektblad 3.

Några solcellspionjärer

Bilder på några nöjda solcellspionjärer som deltagit i gruppinköp av solpaneler.

Dela erfarenheter 

Att delta i ett gruppinköp innebär också att du kan dela erfarenheter med andra solcellspionjärer i ditt bostadsområde. På så sätt får du ännu bättre förutsättningar att eleffektivisera ditt hus.

Arrangera ett möte

Vill du arrangera ett möte om fördelarna med solpaneler och gruppinköp? Kanske i samband med att villaföreningen har årsmöte eller som afterwork på jobbet eller som ett informationsmöte i föreningslokalen? Jonas Nordström kan hålla kostnadsfria föredrag på en till två timmar. Ring eller mejla honom om du har frågor eller vill boka för medverkan vid ett möte.