Elpriserna höjs ordentligt efter årsskiftet

Dagens industri skriver att elnätsavgiften kommer att stiga med sex procent för nära en miljon Vattenfallskunder från och med den 1 januari 2018.  Det ger i snitt en ökad utgift på 540 kr per år för en villakund.

Att stora elbolag höjer priserna är något som vi med stor sannolikhet får räkna med kommande år. Sverige har i dagsläget relativt sett många andra länder låga elpriser. Men kärnkraftsavvecklingen kommer att leda till att priserna höjs mer och mer här framöver.

Elprishöjningen en fin vinstaffär

Elprishöjningar är emellertid en riktigt fin vinstaffär för alla vi egna elproducenter med solpaneler på taket. För ju mindre beroende vi är av stora elbolag och ju dyrare elen blir desto mera sparar och tjänar vi. Dels sparar vi på att vi inte behöver köpa så mycket ”dyrel” från de stora elbolagen, dels tjänar vi mera på försäljningen av den el våra egna fina solpaneler producerar.

Så att elpriserna höjs påverkar inte oss nämnvärt negativt utan i huvudsak positivt.

Du som ännu inte fått monterat solpaneler på ditt hustak kan ju passa på att göra en beställning nu och själv börja tjäna pengar på din egenproducerade el.

Jonas Nordström
Ansvarig för Solenergiprojekt i samverkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *